Een andere Massive Bitcoin Flash Crash vergelijkbaar met die van maart 2020 lijkt onwaarschijnlijk als gevolg van deze ene reden.

Na dagen van explosieve rally, is Bitcoin begonnen met het tonen van enige inzinking en voor de tweede dag, de benchmark crypto staat op het punt om een lager niveau te drukken. Zoals altijd, elke keer dat Bitcoin lager wordt geduwd, drijven ook de altcoins weg.

Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen zich zorgen maken over de huidige Bitcoin-prijs en of de top van de rally al geprint is of niet. Indicatoren zijn bijna oververkocht en signalen zoals de MACD laten bearish trends zien. Kortom, veel traders maken zich zorgen dat een flash crash zoals die op 12 maart 2020 weer zou gebeuren.

Tenminste één voorspellingsmodel – het Fermions Flow (FF) model van de analist die CryptoWhale heet – gebruikte kwantumanalyse om de toekomstige prijs van Bitcoin te voorspellen – en stelde dat Bitcoin Loophole eerst helemaal naar beneden zal gaan naar het $2.000 niveau voordat een goede stierloop zou kunnen ontbranden in 2021.

Toch wezen velen erop dat wat er afgelopen maart is gebeurd, een van die zeldzame gevallen is die niemand ooit kon voorspellen. De coronaviruspandemie, die als de „zwarte zwaan“ gebeurtenis van onze tijd wordt gesynchroniseerd, kwam helemaal uit het linkerveld en ging door met het decimeren van industrieën en banen, om nog maar te zwijgen van de 22 miljoen bevestigde gevallen en de 784.000 sterfgevallen tot nu toe. Toen de wereld zich realiseerde dat de pandemie zich zou uitstrekken en de lockdown de meerderheid zonder banen zou houden, liquideerden retailinvesteerders hun aandelen en cryptocurrencies in contanten voor bescherming.

De massale verkoop op 12 maart, tenminste in de crypto-markten, werd gevolgd door massale aankopen omdat beleggers de prijzen van Bitcoin goedkoper vonden dan het letterlijk slechts twee dagen daarvoor was. Gelukkig hadden de beurzen op dat moment veel BTC in hun reserves beschikbaar voor verkoop. Dit wordt bevestigd door de onderstaande grafiek van analytisch bedrijf CryptoQuant, gedeeld door haar CEO Ki Young Ju.
Naarmate de prijs van Bitcoin stijgt, is het aanbod van Bitcoin op de beurzen gekrompen. Er was een lichte stijging in het aanbod net rond de tijd dat Bitcoin benaderd en geploegd werd door $10.000 op 27 juli. Dit betekent dat velen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om te verkopen.

Op dit moment is het aanbod van Bitcoin op de beurzen echter verder afgenomen. Dit betekent dat mensen het gewoon naar hun eigen portemonnee verplaatsen, wat verder suggereerde dat ze meer winst in de toekomst verwachten, zodat ze nu niet verkopen.

Ki-Young Ju deelde ook een andere grafiek die het gedrag van de mijnwerkers weergeeft als het gaat om de Bitcoins die ze produceren. Tegen de huidige prijs lijkt het erop dat er meer mijnwerkers zijn in plaats van te verkopen. Dit zou kunnen betekenen dat ze anticiperen op een veel hogere prijs in de toekomst, of in ieder geval hebben ze genoeg reserves, mogelijk van de vorige run die begon op 12 maart, om hun kosten te dekken.

You may also like

Bitcoin (BTC) Financial Timesin etusivulla

Na dagen van explosieve rally, is Bitcoin begonnen met het tonen van enige inzinking en voor de tweede dag, de...

Kraken announces integration of Lightning Network, planned for 2021

Na dagen van explosieve rally, is Bitcoin begonnen met het tonen van enige inzinking en voor de tweede dag, de...

$ 6 billion! Brazilians love crypto – the financial authority names record Bitcoin sales

Na dagen van explosieve rally, is Bitcoin begonnen met het tonen van enige inzinking en voor de tweede dag, de...

Legalize Bitcoin! – Congressman Ron Paul on BTC in the USA

Na dagen van explosieve rally, is Bitcoin begonnen met het tonen van enige inzinking en voor de tweede dag, de...

Back to Top